Flickr-palvelulla jaat digikuvasi verkossa


Ilmaisen Flickr-palvelun kautta voit jakaa kuviasi verkossa (100 Mt/kk, max 200 (uusinta) kuvaa, rahalla (25 $/vuosi) saa lisää tilaa...). Kuvien yksityisyysasteen voit aina itse päättää, ovatko ne kaikille julkisia, vaiko vain perheelle (family), vaiko ehkä vain ystäville (friends) tai näille molemmille (family and friends) näkyviä.

Kullekin kuvalle annat tagit eli avainsanat, joiden avulla niin itse kuin muutkin voivat hakea kuviasi (Explore --> Popular Tags). Tietty tagi voi esim. ohjata ko. kuvan automaattisesti blogiisi.

Sosiaalisen median työkalun Flickr'stä tekee se ominaisuus, että kuvia voi myös kommentoida. Kunkin Flickr'iin ladatun kuvan alla on tyhjä Comments-kenttä, johon voit kirjata kommenttisi (kts. esimerkki by Anne Rongas, filosofian kurssi).

Ryhmän voi perustaa kuka tahansa ja sen voi määritellä joko julkiseksi tai yksityiseksi. Vain ryhmän jäsenet (Group Members) voivat viedä sinne kuviaan (omalla kuvasivullasi avaa kuva ja klikkaa sen yläpuolelta Send to Group). Jos perustat Ryhmän (Group), voit siellä perustaa myös keskusteluja (Group-sivun otsikon alla Discussion). Löydät "ISOverstaan Flickr'n testaajat" -ryhmän klikkaamalla Flickr'n yläreunasta Group ja siellä sitten kirjoittamalla "Find a group" -kenttään hakusanaksi "ISOverstaan". Liity mukaan - Join this group! (painike löytyy sivun oikean palkin yläreunasta)

Lisää vastauksia (FAQ) kysymyksiin Flickr'n käytöstä.

Alla esimerkki Flickr'n etusivusta kirjautumisen jälkeen:

Flickr_etusivu130108_900.jpg